Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

[VIDEO] Zeehonden floreren in Rotterdamse haven

ROTTERDAM

Het gaat goed met de zeehonden in de Rotterdamse haven. Er leven op dit moment in de Zuid-Hollandse delta zo’n 1500 grijze zeehonden en nog 1000 gewone zeehonden.

1 / 1
Een zeehondje dat werd vrijgelaten door A Seal uit Stellendam. (Foto A Seal)

Een zeehondje dat werd vrijgelaten door A Seal uit Stellendam. (Foto A Seal)

Het Havenbedrijf Rotterdam is blij met de groeiende populatie, die deze eeuw een sterke groei doormaakt. ‘De zeehonden bij eiland Kleine Beer zijn het visitekaartje van de haven. Ze verwelkomen alle zeelieden die de haven verlaten of arriveren.’

De zeehondenpopulatie bij de haven van Rotterdam. (Foto Port of Rotterdam)
De zeehondenpopulatie bij de haven van Rotterdam. (Foto Port of Rotterdam)

Documentairemakers zijn bezig met de opnames van de bioscoop film Wild Port of Europa – De Nieuwe Wildernis 2.0. De film draait om de natuur in de havens van Rotterdam en Moerdijk. De makers lieten zich niet kisten door het coronavirus, al moesten een aantal scènes uitgesteld worden. ‘We hebben een aantal opnames in het afgelopen broedseizoen niet kunnen maken. Die zijn verplaatst naar het voorjaar. We verwachten nog steeds dat de première van de film in het najaar 2021 is’, aldus Melanie Kutzke van het project.

Vorige week liet A Seal uit Stellendam twee opgevangen zeehonden vrij op het Maasvlaktestrand. Daarvan werden beelden gemaakt. Het gaat om de dieren Rami en Corneel. Rami werd in juli opgevangen door A Seal op een bedrijventerrein. Dat was opmerkelijk, want het terrein had beperkte toegang tot het water en ook de moeder werd nergens gespot. Corneel werd een paar dagen later opgevangen met een forse ontsteking.

Beide dieren werden aangesterkt bij de opvang en waren dolblij om weer het water in te kunnen.

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook