Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rijkswaterstaat start aanpak vaste laag in Waal bij Nijmegen

NIJMEGEN

Rijkswaterstaat start op 29 september 2020 met onderhoudswerkzaamheden op de vaste laag in de Waal bij Nijmegen. De vaste laag bestaat uit stenen op de rivierbodem. De werkzaamheden duren volgens planning tot 4 december 2020. De scheepvaart op de Waal zal naar verwachting weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wel zullen passerende schepen hun snelheid moeten aanpassen.

1 / 1
Rijkswaterstaat pakt vaste laag in Waal bij Nijmegen aan

Rijkswaterstaat pakt vaste laag in Waal bij Nijmegen aan

In de Waal bij Nijmegen zijn over een traject van ongeveer 2 kilometer op de vaste laag ‘bulten’ tot 30 cm hoog aanwezig. Passerende schepen die laag in het water liggen kunnen hierdoor, met name bij laag water, de vaste laag raken. Daarom voert Rijkswaterstaat van 29 september tot 4 december 2020 onderhoudswerkzaamheden uit op de vaste laag bij Nijmegen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(René Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook