Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Tankerschipper zet het gas erop bij controle

ROTTERDAM

De schipper van een binnenvaarttanker is er eind augustus vandoor gegaan toen ILT-inspecteurs hem betrapten op varend ontgassen waar dat niet was toegestaan. De  overtreding werd geconstateerd door snuffelpalen (‘e-noses’) van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dat meldt de ILT.

1 / 1
Volkeraksluizen. (Foto Beeldbank Rijkswaterstaat)

Volkeraksluizen. (Foto Beeldbank Rijkswaterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • H.J.M. Arends

  Wat minder van product wisselen zou ook schelen. Ik vraag me af hoe hoog de boete is voor dat milieudelict en het niet stoppen voor de inspecteurs.

 • j.hagens

  Varend ontgassen moet zeker verboden worden.
  Wel moet de lostijd doorlopen tot het Schip leeg en ontgast is, en zodoende klaar voor een volgende lading, dit zou wettelijk geregeld moeten worden, waarbij zonder tussenkomst van de Schipper Rederij de Ontvanger verantwoordelijk is.
  En niet zoals bij de Droge Ladingvaart wet 1994 of om het even welke wet, de
  Tanker schipper Reder staat met zijn of haar rug tegen de muur, als het niet goed wettelijk afgedekt is.
  Er zou na elke lossing en ontgassing een inspecteur moeten komen die de Schipper een brief geeft dat het Schip schoon is, is dit niet het geval of wil de ontvanger niet ontgassen de ontvanger blacklisten en niet de Schipper/Reder.
  Dit alles in Europees verband.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook