Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Beginnen in de binnenvaart: ‘Eenmaal matroos, ben ik heel veel gaan leren‘

AMSTERDAM

De 110-meter Solare van de familie Koppelaars ligt in de Amsterdamse Mercuriushaven en Charl Hermkens (1999) is bezig de romp bij te plekken. Charl begon als stagiair op de Solare en is er nu twee jaar stuurman. Hij heeft geen familie in de binnenvaart; zijn moeder is tandarts, zijn vader deed planning bij de luchtmacht.

1 / 1
Charl Hermkens bij de Solare van de familie Koppelaars. 'De markt waarin wij nu varen, de droge lading, lijkt wat minder te worden.’ (Foto Heere Heeresma jr.)

Charl Hermkens bij de Solare van de familie Koppelaars. 'De markt waarin wij nu varen, de droge lading, lijkt wat minder te worden.’ (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • vofnelly

  Mooi verhaal Charl, de droge lading markt word denk ik niet zo veel minder. Maar de lading volgt de enorme toename van droge ladingschepen niet meer. We zijn weer terug bij de tijd van de sloopregelingen, jaren 90 tot 2000. De grote saneringen in de binnenvaart. Helaas hebben we nu weer meer tonnage als toen.

 • j.hagens

  Leuk Charl, goede keus gemaakt vervoer blijft er altijd en je kan ook in de Haven werken als Controleur bijvoorbeeld, met zo een Diploma kan je vele kanten op.
  Werk in het vervoer is en blijft er altijd.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook