Sleepboot RT Borkum kan autonoom varen met technologie van Captain AI

Maritiem dienstverlener Kotug International, scheepsbouwbedrijf Rotortug en tech start-up Captain AI hebben maandag op het Smart Shipping evenement van het Nederlands Forum voor Slimme Scheepvaart SMASH! het eerste schip ter wereld gedemonstreerd dat zelfstandig de meest optimale route vaart zonder menselijke tussenkomst.

De
De "RT Borkum" heeft in de drukste haven van Europa al verschillende succesvolle operationele testen ondergaan, waarmee voor het eerst de combinatie van autonome planning en autonoom varen in de praktijk is bewezen. (Foto René Quist)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer