Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Sleepboot RT Borkum kan autonoom varen met technologie van Captain AI

ROTTERDAM

Maritiem dienstverlener Kotug International, scheepsbouwbedrijf Rotortug en tech start-up Captain AI hebben maandag op het Smart Shipping evenement van het Nederlands Forum voor Slimme Scheepvaart SMASH! het eerste schip ter wereld gedemonstreerd dat zelfstandig de meest optimale route vaart zonder menselijke tussenkomst.

1 / 1
De

De "RT Borkum" heeft in de drukste haven van Europa al verschillende succesvolle operationele testen ondergaan, waarmee voor het eerst de combinatie van autonome planning en autonoom varen in de praktijk is bewezen. (Foto René Quist)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • elzinga

    Wat is het voordeel ? Waarom willen we geen mensen zien ? Waarom hebben we hekel aan mensen ?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook