Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeilend vrachtschip Oceanbird heeft genoeg plek voor 7000 auto’s

STOCKHOLM

Het Zweedse ontwerpbureau Wallenius Marine heeft een zeilend RoRo-vrachtschip ontworpen met capaciteit voor 7000 personenauto’s. De schepen kunnen vanaf volgend jaar worden besteld en verwachting is dat het eerste schip dan in 2024 in de vaart komt.

1 / 1
De Oceanbird, een 200 meter lang zeilend RoRo-schip voor het vervoer van auto’s. (Illustratie Wallenius Marine)

De Oceanbird, een 200 meter lang zeilend RoRo-schip voor het vervoer van auto’s. (Illustratie Wallenius Marine)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook