Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Renovatie sluis Schijndel kost Inland Terminal Veghel tonnen

VEGHEL

Rijkswaterstaat neemt in oktober de sluis bij Schijndel onder handen. Daardoor zijn bedrijven als Inland Terminal Veghel wekenlang onbereikbaar voor grotere binnenvaartschepen. Te gek voor woorden, vindt directeur Michel van Dijk

1 / 3
Wekelijks zijn er zo’n 18 afvaarten vanuit de terminals in Veghel en Cuijk. Van Berkel Logistics vervoert op jaarbasis 50.000 containers. (Foto Van Assendelft)

Wekelijks zijn er zo’n 18 afvaarten vanuit de terminals in Veghel en Cuijk. Van Berkel Logistics vervoert op jaarbasis 50.000 containers. (Foto Van Assendelft)

Storingen, stremmingen en veel achterstallig onderhoud plagen de binnenvaart dagelijks. De brandbrief van het Centraal Overleg Vaarwegen (COV) liegt er niet om: het is bijzonder slecht gesteld met de Nederlandse vaarwegen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(René Quist)

Reacties (5)
 • J. Stuijt

  Als Rijkswaterstaat geen onderhoud uitvoert aan Schijndel en er treed een storing/stremming op dan is het ook niet goed, waarom voert RWS geen onderhoud uit wordt er dan gezegd. Nu kun je er op anticiperen, dan niet.

 • W. de Wijs

  Ik heb al heel mijn leven last van gesloten sluizen, stakingen en onvoorzien gestremde vaarwegen. Deze stremming was zelfs voorzien. Maar goed ik begrijp dat het lastig is voor de terminal in Veghel.

 • Rosa

  Sluis in Waalwijk was afgelopen week ook gestremd voor onderhoud horen we niemand over .
  Dit onderhoud is al lang bekend dus handel er naar

 • J.A. van Tooren

  Geachte lezer, misschien valt het u ook op. Wat wordt er tocht ontzettend veel verdiend in de binnenvaart, als er niet gevaren kan worden.

 • Daan

  Ach ach, meneer van Dijk….
  Als ik met 1 iemand geen medelijden heb is het deze meneer wel.
  Onderhoud is ver genoeg van te voren aangekondigd dus handel ernaar.
  Misschien wat energie in je logistiek en je maatschappelijk inzicht pompen ipv je containers.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook