Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Visserij ziet winst verdampen

ROTTERDAM

De omzetten is de Nederlandse visserij staan onder druk en de winst is aan het verdampen. De sector kampt met grote onzekerheden omtrent vangstmogelijkheden, Covid-19, het Noordzee-akkoord, Brexit en de bemanningsproblematiek. 

1 / 1
De garnalenvisserij leed vorig jaar een miljoenenverlies. (Foto Bram Pronk)

De garnalenvisserij leed vorig jaar een miljoenenverlies. (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • W.M. den Heijer

    Ja, de agrarische sector krijgt continu op zijn donder. Niet alleen in de pers, ook in het onderwijs. Geen positief verhaal te ontdekken in verschillende lesmethoden. De kleinschalige visserij in de (vrijwel leeggeplunderde en meest vervuilde zee ter wereld) Middellandse Zee dient als voorbeeld in de lesboekjes. En diezelfde leerlingen in het voortgezet onderwijs bestellen alles via Aliexpress in China. Schever kan het haast niet.

  • elzinga

    dit is toch precies wat links Nederland wil. geen boeren, geen vissers, geen schippers maar allemaal pennenlikkers op kantoor die hun eten, drinken, kleding in china bestellen want alles wat uit het zicht is telt niet. ondertussen worden Noordzee en Ijsselmeer vol gepleurd met subsidie windmolens dankzij de groene leugen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook