Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

BCTN wil samen met haar schippers gaan vergroenen

WANSSUM

Terminaloperator BCTN wil samen met de binnenvaartschippers die voor het bedrijf varen schepen gaan elektrificeren. Het overslagbedrijf heeft al de dieselelektrische Nijmegen Max varen, die op den duur volledig elektrisch moet gaan varen, maar CEO Joop Mijland wil niet dat bestaande goede schepen, die soms al tientallen jaren voor BCTN varen, op de schroot belanden. Hij is inmiddels daarover in gesprek met ‘zijn’ schippers.

1 / 1
De Nijmegen Max draait het havenbekken van Wanssum uit. Op naar Nijmegen, waar het containers gaat laden voor Rotterdam. Er staat dan 222 teu op het dieselelektrische schip. (Foto Erik van Huizen)

De Nijmegen Max draait het havenbekken van Wanssum uit. Op naar Nijmegen, waar het containers gaat laden voor Rotterdam. Er staat dan 222 teu op het dieselelektrische schip. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook