Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Bonden verliezen kort geding over verplicht sjorren door walploegen

ROTTERDAM

De verplichting om containers op shortsea- en feederschepen te laten sjorren door ploegen vanaf de wal is niet in het belang van zeevarenden. Dat zegt de voorzieningenrechter in Rotterdam in een uitspraak in kort geding. Een eis van de vakbonden werd daarom door de rechter naar de prullenbak verwezen.

1 / 1
De 800 teu grote Expert uit Harlingen, die centraal stond in het kort geding. Omdat andere reders zich gevoegd hadden, betreft de werkingssfeer van de uitspraak ook een groot aantal andere schepen in de shortsea en het feedertransport. (Foto JR-Shipping)

De 800 teu grote Expert uit Harlingen, die centraal stond in het kort geding. Omdat andere reders zich gevoegd hadden, betreft de werkingssfeer van de uitspraak ook een groot aantal andere schepen in de shortsea en het feedertransport. (Foto JR-Shipping)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook