Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Bemanningswissel in binnenvaart steeds ingewikkelder

ROTTERDAM

Bemanningswisselingen in de binnenvaart worden vanwege Covid-19 steeds ingewikkelder. Terminals willen zo min mogelijk menselijke activiteit op hun terreinen en weren opvarenden van binnenvaartschepen die er komen laden of lossen. Het kan volgens Platform Zero Incidents (PZI) leiden tot onveilige situaties.

1 / 1
Maurits van der Linde van PZI. (Foto Erik van Huizen)

Maurits van der Linde van PZI. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • leoverburg

  Voor zover ik weet hebben we voor de containervaart al de “waardeloze” uniforme terminalregels op papier staan. Maar aangezien nu weer het toverwoord – Covid – naar boven komt worden er alweer restricties opgelegd en gaat men nu vanuit de binnenvaart een covid-19 protocol bedenken. Wat is het probleem om bij wisseling van bemanning, welke netjes is aangemeld, gewoon bij de poort je id-kaart voor de camera te houden en dan door te rijden ? Dan hoeft er helemaal niemand uit de auto te komen en contact te hebben … alleen mag je de bewaking niet meer zoenen om hem te bedanken dat je, zoals gewoon menselijk is, personeel mag wisselen.

 • john

  ik ken wel veel adressen die aflossen niet meer toestaan.
  ook moet ik voor aanmelding bevestigen dat niemand aan boord koorts heeft. Anders mag je je niet aanmelden.
  moeten ze het havenbedrijf informeren etc etc.
  er zijn ook bedrijven als je daar meld dat er iemand misschien koorts heeft. boven de 38 graden.
  dat je wel welkom bent, maar ze komen niet aan boord.
  dat laatste vind ik wel een juiste manier.
  maar ik moet de schipper nog tegen komen.
  die dus heel zijn bemanning gaat vervangen en zijn schip chemisch laat desinfecteren.
  en zo voor een paar dagen uitval zorgt?

 • Hidde Toxopeus

  Ik heb tot op heden geen enkel probleem ervaren met ploeg wisselen. Vind het wel een beetje een opgeblazen verhaal

 • LJH

  Wat een flauwekul zeg. Wij wisselen wekelijks meerdere schepen én ja natuurlijk is het some moeilijker tegenwoordig. Maar om dat nu zo op te blazen lijkt me totaal onnodig. Dan zijn er nog wel wat andere aspecten die het de binnenvaart echt moeilijk maken en dringend(er) aandacht behoeven.

 • H.W. Storm

  Dank zij onze enorme inspanningen van sommige zgn .belangen behartigers ik noem geen namen zakken we steeds verder in modder

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook