Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Op ‘huwelijksreis’ naar Donau

WERKENDAM

Bij Arnoud van Weelden (24 jaar) en Joni Faasse (21 jaar) stroomt schippersbloed door de aderen, ook voorgaande geslachten verdienden hun brood in de binnenvaart. Toch hebben ze die ‘schöne blaue Donau’ nog nooit bevaren. Maar ze verheugen zich nu al op een reis naar al die leuke plekjes ver weg.  Op 25 september geven ze elkaar hun jawoord en daarna kan hun avontuur beginnen.

1 / 1
Het nieuwe schip van Arnoud en Joni wordt momenteel in gereedheid gebracht voor het grote avontuur na de bruiloft. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Het nieuwe schip van Arnoud en Joni wordt momenteel in gereedheid gebracht voor het grote avontuur na de bruiloft. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Seuter

  Een woord/zin/boek is niet in het Latijns, maar in het Latijn.
  In mijn woordenboek Latijn-Nederlands staan ca. 15 betekenissen van Cura, maar geen ‘Bedachtzaamheid’. Cura betekent nagenoeg altijd iets met ‘Zorg’.
  Veel zorginstellingen hebben daarom het woord Cura in hun naam zitten. (Cura Thuiszorg; Zorgcenter Cura; Curamare; Cura Zorgtalent enzovoort). Google maar eens op ‘zorginstelling cura’ en je vindt er heel veel.
  Ook scheepsnamen, zoals Cura Deï = (Door) zorg van God.
  Nova Cura = Nieuwe zorg.
  Overigens weet ik dan nog van je opa op de Cura, alleen wist ik niet meer dat het een spits was.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook