Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Eigen baas zijn voelt goed’

AMSTERDAM

Zoals zovele Urkers verruilde Jacob Zwaan de visserij voor de duwvaart. Zijn duwboot Gretina heeft een Green Award. Toch ontkwam ook hij niet aan de dienstijver van milieuambtenaren, al wist hij de boete met gedeeltelijk succes aan te vechten.

1 / 1
Jacob Zwaan voor de Gretina in de Nieuwe Houthaven te Amsterdam. ‘Als er in de losse vaart goed werk is, is dat nog beter dan vast werk.’ (Foto Heere Heeresma jr.)

Jacob Zwaan voor de Gretina in de Nieuwe Houthaven te Amsterdam. ‘Als er in de losse vaart goed werk is, is dat nog beter dan vast werk.’ (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • mdb

    Bericht aan Jacob, als je dit werk met die betonblokken in opdracht uitvoerde en je een schone ponton hebt geleverd, dan dient de opdrachtgever die ponton weer schoon terug te leveren. Wellicht voor een volgende keer.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook