Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Rijkswaterstaat past BICS aan voor SWINg

HASSELT (B)

Zowel Nederlanders als Vlamingen zijn enthousiast over het digitale Vlaamse SWINg-platform waarop schippers en binnenvaartondernemers in één keer alle reis-, lading- en scheepsgegevens kunnen melden binnen Vlaanderen en de Westerschelde. Omdat het platform samenwerkt met het Nederlandse meldsysteem BICS, moet SWINg ook de Nederlandse binnenvaartondernemer gaan ontzorgen.

1 / 1
North Sea Port en Port of Antwerp ondersteunen digitalisatie binnenvaart. (Foto North Sea Port)

North Sea Port en Port of Antwerp ondersteunen digitalisatie binnenvaart. (Foto North Sea Port)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Roy Bogaert

    Het is geen ander systeem Leo. Het betreft een datadelingsplatform. Je kunt in Zeeland en Vlaanderen gewoon meldingen doen via BICS, maar het platform zorgt er voor dat de gegevens bij de relevante (betrokken) vaarwegbeheerders komt die je op je reis passeert.

  • Leo Verburg

    BICS werkt in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Waarom dan een ander systeem in België ?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook