Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Pleziervaarders massaal op de bon op Maas, Nederrijn en de Lek

DEN HAAG

Op de Nederlandse wateren zijn afgelopen weekend flink wat bekeuringen uitgedeeld. Op de Maas, de Nederrijn en de Lek werden 80 controles gehouden. In 53 gevallen leidde dat tot een proces-verbaal, in 15 gevallen tot een waarschuwing, maakte Rijkswaterstaat bekend.

1 / 1
De Nederrijn bij natuurgebied De Blauwe Kamer. (Foto G.Lanting/Wikimedia)

De Nederrijn bij natuurgebied De Blauwe Kamer. (Foto G.Lanting/Wikimedia)

Het ging onder meer om het ontbreken van een vaarbewijs, zwemmen in de vaargeul bij sluizen en het niet gebruiken van een dodemanskoord, waarmee een motor automatisch afslaat als de gebruiker valt of onwel wordt. Ook werden schippers aangesproken op het staand en zonder reddingsvest besturen van een snel vaartuig. De controles werden gehouden met patrouillevaartuigen, rhib’s (snelle motorboten) en waterscooters.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP/RvdB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook