Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

In Jemen dreigt grotere ramp dan Mauritius

JEMEN

Als er iets misgaat met de FSO Safer, de opslagtanker die al jaren voor de kust van Jemen wordt gegijzeld door de Houthi rebellen is de ramp vele keren groter dan die zich bij Mauritius volstrekt. De Veiligheidsraad van de VN en de IMO werken koortsachtig aan plannen wat te doen als er iets fout gaat en onderhandelen over het verkrijgen van toegang tot de Safer, geladen met het equivalent van circa 1,1 miljoen vaten ruwe olie. Dat meldt Lloyds Bulletin. De Safer is voor circa een derde gevuld.

1 / 1
De FSO Safer. (Foto Marinetraffic)

De FSO Safer. (Foto Marinetraffic)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook