Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Sea2Cradle gaat sloop schepen Carnival begeleiden

ROTTERDAM

Sea2Cradle, adviseur op het terrein van verantwoorde sloop van zeeschepen gaat de Amerikaanse rederij Carnival Cruises adviseren en begeleiden bij de sloop van twee van haar schepen. Het Rotterdamse bedrijf werkt daarvoor samen met de Noorse NGO Bellona Foundation. De NGO vertolkt een puur adviserende rol, Sea2Cradle voert voorafgaande aan de sloop inspecties uit, inventariseert de gevaarlijke stoffen, stelt samen met de sloopwerf een sloopplan op en begeleidt de sloop ter plekke.

1 / 2
Een kraan hijst een losgesneden sectie van een sloopschip. Op sloopstranden worden delen losgebrand die vervolgens van grote hoogte op het strand ploffen en met vereende krachten worden weggesleept. (Foto Sea2Cradle)

Een kraan hijst een losgesneden sectie van een sloopschip. Op sloopstranden worden delen losgebrand die vervolgens van grote hoogte op het strand ploffen en met vereende krachten worden weggesleept. (Foto Sea2Cradle)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook