OVV registreert 59 zware arbeidsongevallen op zee

Een matroos van het Nederlandse vrachtschip Lady Ami viel 1 februari 2019 onder onbekende omstandigheden overboord. Direct na ontdekking werd een reddingsactie op touw gezet, waarbij de Lady Ami werd geassisteerd door een loodsboot en werkschepen in de buurt. Het slachtoffer kon echter niet worden teruggevonden en met het invallen van het duister werd de reddingsactie gestaakt. Het slachtoffer is sindsdien vermist.

De Nederlandse OOCL Rauma verloor op 11 februari dit jaar ten noorden van de Waddeneilanden zeven containers. Het schip lag al ‘te steken’ vanwege de windkracht 9 tot 10 uit het westen. De containers aan dek stonden dubbel gesjord, zegt de OVV, die verder geen onderzoek doet naar dit incident. (Foto OVV/Kustwacht)
De Nederlandse OOCL Rauma verloor op 11 februari dit jaar ten noorden van de Waddeneilanden zeven containers. Het schip lag al ‘te steken’ vanwege de windkracht 9 tot 10 uit het westen. De containers aan dek stonden dubbel gesjord, zegt de OVV, die verder geen onderzoek doet naar dit incident. (Foto OVV/Kustwacht)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

OVV registreert 59 zware arbeidsongevallen op zee | Schuttevaer.nl

OVV registreert 59 zware arbeidsongevallen op zee

Een matroos van het Nederlandse vrachtschip Lady Ami viel 1 februari 2019 onder onbekende omstandigheden overboord. Direct na ontdekking werd een reddingsactie op touw gezet, waarbij de Lady Ami werd geassisteerd door een loodsboot en werkschepen in de buurt. Het slachtoffer kon echter niet worden teruggevonden en met het invallen van het duister werd de reddingsactie gestaakt. Het slachtoffer is sindsdien vermist.

De Nederlandse OOCL Rauma verloor op 11 februari dit jaar ten noorden van de Waddeneilanden zeven containers. Het schip lag al ‘te steken’ vanwege de windkracht 9 tot 10 uit het westen. De containers aan dek stonden dubbel gesjord, zegt de OVV, die verder geen onderzoek doet naar dit incident. (Foto OVV/Kustwacht)
De Nederlandse OOCL Rauma verloor op 11 februari dit jaar ten noorden van de Waddeneilanden zeven containers. Het schip lag al ‘te steken’ vanwege de windkracht 9 tot 10 uit het westen. De containers aan dek stonden dubbel gesjord, zegt de OVV, die verder geen onderzoek doet naar dit incident. (Foto OVV/Kustwacht)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer