Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Politie maakt einde aan fuikfeest met drie binnenvaartschepen en 60 pleziervaartuigen

Dordrecht

De politie heeft zaterdag einde gemaakt aan een ‘fuikfeest’ op het water van de Nieuwe Merwede, tussen Dordrecht en de Brabantse Biesbosch. Aan het feest deden drie binnenvaartschepen en zo’n 60 pleziervaartuigen mee.

1 / 1
Bij het fuikfeest waren drie binnenvaartschepen betrokken. (Foto Politie Dordrecht)

Bij het fuikfeest waren drie binnenvaartschepen betrokken. (Foto Politie Dordrecht)

Na meldingen van geluidoverlast voer de politie zaterdagavond richting de Nieuwe Merwede ter hoogte van de Zuidhaven. ‘Wat we daar aantroffen verbaasde ons’, schrijft de politie op Facebook.

‘Op drie naast elkaar liggende binnenvaartschepen werd door een groot aantal mensen gefeest waarbij op één van de schepen een DJ muziek draaide in een partytent. Maar liefst 50 tot 60 pleziervaartuigen en zo’n 25 waterscooters lagen om de schepen heen en zo vierden in totaal zo’n 350 mensen feest.’

De politie vond dat de feestgangers voor overlast en gevaarlijke situaties zorgden door met de waterscooters gevaarlijke capriolen uit te halen. ‘Reden genoeg om de organisator aan te spreken, het feest te beëindigen en de kapiteins van de binnenvaartschepen te bekeuren.’

Het vertrek verliep zonder problemen. De politie schreef wel dat het fuikfeest ‘in andere tijden wellicht een mooi beeld  was maar niet nu. ‘Niet alleen werden de coronamaatregelen niet nageleefd, ook zorgden de feestgangers voor overlast en gevaarlijke situaties.’

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook