Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Geluidsnorm nekt groei Rotterdamse haven

ROTTERDAM

De groei van de Rotterdamse haven en woningbouw in de regio komt in de knel als het Rijk geen maatwerk biedt voor nieuwe geluidsnormen. Dat stelt Rotterdam samen met Schiedam, de provincie en het Havenbedrijf in een brandbrief waarover De Telegraaf schrijft.

1 / 1
De geluidsnormen remmen de groei van de Rotterdamse haven. (Foto Port of Rotterdam/Siebe Swart)

De geluidsnormen remmen de groei van de Rotterdamse haven. (Foto Port of Rotterdam/Siebe Swart)

De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Klimaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn aangeschreven omdat zonder een oplossing op maat alle haven- en bouwambities op losse schroeven komen te staan. De gevolgen van het Aanvullingsbesluit Geluid zijn zorgelijk voor de ontwikkeling van de haven en stad, stellen de schrijvers van de brandbrief.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP/RvdB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook