Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Rijkswaterstaat koelt in Zuid-Holland vier bruggen preventief

Gorinchem

Vier stalen bruggen in Zuid-Holland worden vanaf donderdagmiddag preventief gekoeld met water in verband met het warme zomerweer. Het gaat om de Merwedebrug Gorinchem, de Spijkenisserbrug, de Brug over de Noord, en de Stadsbrug Dordrecht. Door te koelen wil Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen door de hoge temperaturen beperken.

1 / 1
De Merwedebrug wordt gekoeld. (Foto RWS)

De Merwedebrug wordt gekoeld. (Foto RWS)

Als dit te veel gebeurt, kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. ‘Om dit te voorkomen koelen we bij voortdurende hoge buitentemperaturen de bruggen”, laat de dienst weten. “Hiervoor brengen we met pompen en slangen water op de bruggen.’

Er gelden geen aanvullende verkeersmaatregelen voor weggebruikers. Wel moet het verkeer rekening houden met water op het wegdek. Via tekstkarren wordt het wegverkeer hierover geïnformeerd. Het scheepvaartverkeer kan gewoon doorgang vinden. (RQ/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook