Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Geen spitsenvaart mogelijk naar Zuid-Franse vaarwegen door extreme droogte 

NANCY

Een groot deel van het Franse vaarwegennet is gestremd vanwege watertekort. Hierdoor is er voorlopig weer geen spitsenvaart mogelijk naar Zuid-Frankrijk. Daarnaast gelden op veel vaarwegen diepgang- of schutbeperkingen voor de bedrijfs- en pleziervaart. Net als vorig jaar zomer treft het gebrek aan regenval vooral de regio’s Nord-Est en Centre-Bourgogne.

1 / 1
De lage waterstand in het Canal du Centre is ook lastig voor omwonenden

De lage waterstand in het Canal du Centre is ook lastig voor omwonenden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • auroraspits

  De VNF wil geen schepen meer in de kleine kanalen . Het is triest maar zo is het .
  Ik durf eigenlijk met goed fatsoen niet meer naar het zuiden. Erg jammer. De komende jaren voordat de oudste naar het internaat moet zou ik graag regelmatig die kant op willen.

 • g.vlies

  Dat er watergebrek is, is duidelijk. Maar men verteld er niet bij dat men de reservebassins niet wil gebruiken omdat deze tegenwoordig gebruikt worden voor de recreatie. Hierdoor ontstaat nu op het canal meer watergebrek. Inmiddels is ook de Doubs dicht want er is een dijk ingestort waardoor een pand leeg aan het lopen is. Je kunt dus de droogte wel de schuld geven, maar ik denk dat de VNF meer schuldig is door achterstallig onderhoud.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook