Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Zeelieden schrijven SOS op strand en worden gered

Sydney

Drie vermiste zeelieden zijn levend en wel aangetroffen op een piepklein eilandje in het westelijk deel van de Pacific nadat ze in grote letters SOS in het zand hadden geschreven. Hun boodschap werd vanuit de lucht opgemerkt door een Australisch en een Amerikaans vliegtuig.

1 / 1
Een helikopter van een Australisch marineschip heeft de zeelieden eerst van water en voedsel voorzien. (Foto Marine USA)

Een helikopter van een Australisch marineschip heeft de zeelieden eerst van water en voedsel voorzien. (Foto Marine USA)

Dat heeft het Australisch ministerie van Defensie maandag bekendgemaakt.

Het drietal was volgens de Australische media in een motorbootje op weg tussen de atollen Poluwat en Pulap toen ze uit koers raakten en zonder brandstof kwamen te zitten.

Ze strandden uiteindelijk drie dagen later op 450 meter lange Pikelot Island. Een Micronesische patrouilleboot is onderweg om de mannen op te halen, nadat een helikopter van een Australisch marineschip hen eerst van water en voedsel had voorzien en had gecontroleerd of ze in orde waren. (RQ/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook