Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Kraan valt om in haven India: 11 doden

New Delhi

Door het omvallen van een zware kraan in een Indiase haven zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. De havenkraan was nog maar pas geïnstalleerd. Werknemers waren het gevaarte van 75 ton aan het uitproberen, meldde de politie. Ineens ging het mis en stortte de kraan neer.

1 / 1
De kraan viel ineens om. (Foto Twitter)

De kraan viel ineens om. (Foto Twitter)

Het ongeluk gebeurde op scheepswerf Visakhapattanam van de overheid in de zuidelijke Indiase deelstaat Andhra Pradesh.

De slachtoffers zijn arbeiders die op de werf bezig waren de kraan te inspecteren, laten de lokale autoriteiten weten. Volgens de politie waren er zo’n twintig mensen aan het werk rond de kraan. Er liggen vijf mensen in het ziekenhuis.

Volgens het Indiase persbureau ANI zou het gaan om een relatief nieuwe kraan, die werd getest na onderhoud. De machine wordt gebruikt om zware scheepsonderdelen te verplaatsen.

Er is meteen een onderzoek gestart naar hoe de kraan kon omvallen.

(ANP RQ)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook