Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaart kan geen ligplaatsen afdwingen in Mainz

MAINZ

De binnenvaart kan geen ligplaatsen afdwingen in de haven van Mainz. Daarover heeft het Mainzer Landgericht 22 juli uitspraak gedaan.

1 / 1
De lege haven van Mainz. De projectontwikkelaar gaat binnenkort beginnen met de aanleg van groenstroken. (Foto Zollhafen Mainz)

De lege haven van Mainz. De projectontwikkelaar gaat binnenkort beginnen met de aanleg van groenstroken. (Foto Zollhafen Mainz)

De Nederlandse schipper Otto Klinkenberg (ms Vantage) stapte in mei vorig jaar naar de Duitse rechter, omdat hij het verdwijnen van ligplaatsen in Mainz wilde verhinderen. Klinkenberg is lid van de Europäische Vereinigung der Binnenschiffer (EVdB) en klaagde het havenbedrijf Zollhafen Mainz aan vanwege ‘het hinderen van de binnenvaart’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Marja de Vet)

Reacties (4)
 • H.W. Storm

  Langs de Rijn maken onze oosterburen het er niet leuker op.

 • Machiel Smitsman

  Toeteren dan maar?

 • S. van der Hoeff

  Meneer Visser als u lid bent kunt u bij BLN reageren, doe het anders niet.

 • D. Visser

  Lang leve BLN, die had zich er al lang eens voor in moeten zetten, Keulen hoor je ook niks meer van, gaat allemaal in de doofpot.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook