Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Rechter wijst claim toe vanwege ondeugdelijke antifouling

AMSTERDAM

Verfleverancier PPG Coatlings Europe in Uithoorn moet een forse schadevergoeding betalen aan de Turkse eigenaar van de crudetanker Ottoman Nobility. Het bedrijf had de antifouling geleverd waarmee het onderwaterschip van de 269 meter lange tanker na de nieuwbouw in Korea in 2005 was behandeld. Na 16 maanden bleek het schip aanzienlijk minder snel te varen, 14,1 knopen in plaats van 14,7. Dat was reden voor de eigenaar om uit te zoeken wat er aan de hand was.

1 / 1
De 269 meter lange Suezmax Ottoman Nobility (foto: Güngen)

De 269 meter lange Suezmax Ottoman Nobility (foto: Güngen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook