Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Activiteiten loswal Giethoorn kunnen voorlopig doorgaan

DEN HAAG

De Raad van State heeft vandaag het nieuwe bestemmingsplan voor de loswal aan de Kerkweg in Giethoorn voorlopig intact gelaten. De Raad verwierp het verzoek van buurtbewoners om het plan te schorsen. Volgens de buurtbewoners beschermt dit plan hen onvoldoende tegen overlast. Het plan zet in hun ogen zelfs de deur open voor een toename van de overlast.

1 / 1
Giethoorn. (Foto CC)

Giethoorn. (Foto CC)

De gemeente Steenwijkerland heeft in hun ogen een grote verdwijntruc toegepast. Alle activiteiten aan de loswal waarbij geen mechanische hulpmiddelen zoals kranen worden ingezet, worden niet meer geregeld in het nieuwe plan en zijn dus zonder meer toegestaan. Juist de niet-mechanische bevoorradingen aan de loswal zorgen voor de meeste overlast.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Adri van der Wel)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook