Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nederland hoeft dubbele premie Rijnvarenden niet ongedaan te maken

DEN HAAG

Rijnvarenden zijn op grond van de Rijnvarendenovereenkomst verzekerings- en premieplichtig in Nederland. Nederland is dan ook niet verantwoordelijk voor het ongedaan maken van een eventuele dubbele premieheffing met bijvoorbeeld Luxemburg. De Hoge Raad oordeelde dit op 10 juli van dit jaar.

1 / 2
Hans Vijlbrief. (Foto Rijksoverheid)

Hans Vijlbrief. (Foto Rijksoverheid)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • brunings

  De Belastingdienst kan niet terugvorderen in Luxemburg: dat moet de werkgever doen. En er moeten premies betaald worden in het land waarvan de sociale zekerheid is geduid. Ook bij schijnconstructies.

 • J.G.J. van Maren

  je zou ook kunnen zeggen, dat de sociale premies in 1 europa gelijk horen te zijn?
  en de pensioengerechtigde leeftijd ook 😉
  we gaan tenslotte Milliarden naar het zuiden en oosten overmaken.

 • Alex Veldman

  J.Teunisse jij noemt KLM en Hema etc.
  Wat denk je van alle collega’s die uitgekeerd worden door de NOW regeling haha.

 • LJ van Halst

  Ben benieuwd naar de reactie van Mr. Marius van Dam hierop. Ik begrijp nu dat de heffing van dubbele premies onterecht is (uitspraak Hof augustus 2019), de minister heeft/had besloten tot stoppen invorderen van premies bij Nederlandse rijnvarenden (die ook al premies hadden betaald in Luxemburg), máár dat nu de Hoge Raad heeft beslist dat de Belastingdienst niet moet hoeft te werken aan terugvorderen van de premies in Luxemburg. Vraag blijft nu voor nieuwe gevallen waar nu wel premies moeten worden betaald !?

 • J.Teunisse

  Kijk de overheid strooit kwistig met corona steun, Klm Hema etc. En iemand zal dat alvast moeten aanvullen. Oh Jullie komen straks ook aan de beurt .

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook