Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Nog veel werk om te komen tot verbod varend ontgassen

VLISSINGEN

De Raad van State die een advies moet geven over de aanpassing van het  Scheepsafvalstoffenbesluit, verschillende landen die de benodigde wijziging in het internationale Scheepsafvalstoffenverdrag (CDNI) nog niet hebben geratificeerd en de proeven met dampverwerkingsinstallaties die nog tot en met september van dit jaar duren. Er is kortom nog veel werk aan de winkel om te komen tot een verbod op het varend ontgassen voor de tankvaart.

1 / 1
Het mts Leonardo was de eerste tanker die in de reeks van proeven werd ontgast. Dat gebeurde met de installatie van GreenPoint Maritime Services. (Foto North Sea Port)

Het mts Leonardo was de eerste tanker die in de reeks van proeven werd ontgast. Dat gebeurde met de installatie van GreenPoint Maritime Services. (Foto North Sea Port)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook