Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper krijgt 5000 euro boete voor illegaal overpompen olie en vervuiling kade

GRONINGEN

De economische politierechter in Groningen heeft een schipper begin deze week veroordeeld tot een boete van 5000 euro voor vervuiling van de haven van Farmsum. De schipper moet mogelijk ook nog een schadevergoeding van 50.000 euro betalen aan het waterschap, de gemeente Delfzijl en Groningen Seaports NV voor het opruimen van de vervuiling. Van de boete is de helft voorwaardelijk.

1 / 1
De vervuiling zoals die de volgende dag werd aangetroffen in de haven van Farmsum. Het schip op de foto heeft niets met de illegale lozing te maken (foto: Mark Heikens).

De vervuiling zoals die de volgende dag werd aangetroffen in de haven van Farmsum. Het schip op de foto heeft niets met de illegale lozing te maken (foto: Mark Heikens).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook