Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

IL&T weigert certificering zeezeilschepen

DEN HAAG

Eigenaren van Nederlandse zeezeilschepen, die hun schepen hebben laten keuren volgens de eisen van Europese Richtlijn 2009/45 krijgen geen certificaten meer. De keuringen zijn verricht, de keuringskosten zijn betaald, maar de inspectie (IL&T) weigert de bijpassende certificaten uit te geven. Dat levert grote extra financiële schade op voor ondernemers die door COVID-19 al met ongekende tegenslagen kampen.

1 / 1
Het schip Atlantis

Het schip Atlantis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • H.A. van Laak

  IL&T heeft ook bij mij zijn onkunde bewezen. ik had hete geluk dat er gepensioneerde waren die veel van wetgeving wisten. We konden hierdoor de IL&T op hun fout wijzen via een Europese instantie.

 • J. Hagens

  In een ander artikel op ,Schuttevaer, had men het nog over de vloot die men graag in stand wil houden, er werd zelfs in de 2 de Kamer hierover gesproken.
  Nu mogen wij tot onze spijt lezen dat iemand bij de ILT een wetje heeft gevonden om de eigenaren van Zeilende kleine Zeeschepen te dwarsbomen.
  Wees is trots op de Ondernemers en Help ze daar waar je kan!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook