Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Oplossing voor scheepvaart bij Oude IJsselbrug Zutphen in beeld

ZUTPHEN

Nu de tweede sluiskolk bij Eefde in gebruik is genomen komt de Oude IJsselbrug in Zutphen vanwege de beperkte doorvaartmogelijkheden nadrukkelijker in beeld als knelpunt voor de scheepvaart. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Prorail en de regio denken na over oplossingen die de bevaarbaarheid kunnen verbeteren.

1 / 1
Oude IJsselbrug in Zutphen (foto Misha Hofland)

Oude IJsselbrug in Zutphen (foto Misha Hofland)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Misha Hofland)

Reacties (2)
 • nautischezaken

  Misschien digitale doorvaarthoogte aangeven

 • Henri.Derksen

  Aan KBLNSV van deze regio heb ik een alternatief voorgesteld voor een nieuwe spoor- en verkeersbrug op Rijnvaarthoogte d.w.z. 9,10 meter doorvaarthoogte bij hoogwater met een aansluiting op de spoorlijn Deventer – Zutphen. Op termijn veel goedkoper, met name vanwege de hoge onderhoudskosten van de huidige bruggen in Zutphen. Hopelijk hoeven we niet zo heel lang hierop te wachten.
  Met een nautische groet van Henri.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook