Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Casco’s Den Bosch Max klaar voor transport

WERKENDAM

De twee casco’s van het nieuwe scheepstype Den Bosch Max die terminaloperator BCTN in China laat bouwen, zijn klaar. Ze worden 30 juni te water gelaten in China en gaan 3 juli op transport naar Rotterdam op het dek van het MS Optimana.

1 / 1
Het grote zusje van de Den Bosch Max, de Nijmegen Max. (Foto Concordia Damen).

Het grote zusje van de Den Bosch Max, de Nijmegen Max. (Foto Concordia Damen).

Ongeveer half augustus worden de casco’s in Nederland verwacht. Ze gaan dan voor afbouw naar scheepswerf Concordia Damen in Werkendam. Een van de twee wordt eind dit jaar nog opgeleverd, de tweede zal eind januari 2021 in de vaart komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Marja de Vet)

Reacties (2)
  • elzinga

    Subsidie moet op

  • M. de Graaf

    bouwen maar alsof er nog geen overcapaciteit is.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook