Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Barge Transferium Maasvlakte laat schepen op afspraak laden en lossen op Delta

ROTTERDAM

Het Barge Transferium Maasvlakte (BTM) is sinds begin juni van start gegaan. Het transferium, gestart door Hutchison Ports ECT Rotterdam en een aantal terminals en operators, zorgt ervoor dat schepen op afspraak hun goederen kunnen overslaan.

1 / 1
Uitzicht op de Barge Transferium van ECT (foto ECT)

Uitzicht op de Barge Transferium van ECT (foto ECT)

ECT begon zo’n twee jaar geleden met het project en vond al snel geïnteresseerde partijen in Danser Group en Combi Terminal Twente. Zij werkten de plannen samen verder uit en vormden een consortium met 26 andere collega-partijen.

Door het transferium kunnen de schepen van het consortium nu op afspraak langs een stuk van de kade komen. ECT stelt op afgesproken dagen en tijden een stuk kade met kraan en kraanteam beschikbaar voor een vast tarief.

De schippers kunnen nu zelf een afspraak inplannen en dat biedt een oplossing voor hen tijdens drukke tijden. Tijdens drukke tijden kunnen de afspraken voor binnenvaartschippers namelijk niet altijd gehonoreerd worden. Nu ligt de planning in hun eigen handen, meldt ECT. (Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook