Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Grootste windpark ter wereld voor onze kust

DEN HAAG

De aanleg van het grootste windpark ter wereld, in zee tussen Den Haag en Zandvoort, gaat medio volgend jaar van start. Dit meldt Vattenfall nadat deze energieleverancier het definitieve investeringsbesluit voor de aanleg heeft genomen. Vanaf 2023 gaat dit zogeheten Hollandse Kust Zuid windpark energie leveren aan 2 tot 3 miljoen Nederlandse huishoudens.

1 / 2
Het windpark Hollandse Kust Zuid komt tussen Den Haag en Zandvoort voor onze kust te liggen. (foto TenneT)

Het windpark Hollandse Kust Zuid komt tussen Den Haag en Zandvoort voor onze kust te liggen. (foto TenneT)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • A.P. Tuinenburg

  Huishoudens zijn zo een datacentrum Flauw trucje

 • A.P. Tuinenburg

  Net als die huishoudens die een datacentrum werd in Noord Holland Iedereen wijst naar iedereen Misselijkmakend

 • R.A. Steenbergen

  @Elzinga, tegenstander van windmolens? Nederland loopt al 20 jaar achter met windmolenparken, in Denemarken en omgeving werd 20 jaar geleden al harder aan windmolens gebouwd dan nu in NL. Er moeten gewoon oplossingen komen, energieverbruik neemt alleen maar toe. Als u betere en realiseerbare oplossingen weet dan wind- en zonne-energie, kom dan met die uitvinding op de proppen.

 • J.G.J. van Maren

  is ook spelen met cijfers
  2 miljoen huishoudens klinkt leuker dan 50% van 1 fabriek 😉

 • elzinga

  Hoef je niet trots op te zijn.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook