Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Royal Huisman levert ’s werelds groots aluminium zeiljacht Sea Eagle II op

VOLLENHOVE

Scheepsbouwer Royal Huisman gaat in juli ‘s werelds grootste aluminium zeiljacht Sea Eagle II afleveren. Dat maakt de scheepsbouwer uit het Overijsselse Vollenhove bekend. Het superjacht met drie masten heeft al drie proefvaarten afgelegd.

1 / 4
Superjacht Sea Eagle II Royal Huisman

Superjacht Sea Eagle II Royal Huisman

De driemaster van 81 meter is ontworpen door Dykstra Naval Architects en designer Mark Whiteley. Het schip werd afgevaren van het hoofdkwartier in Vollenhove en te water gelaten in Amsterdam. Door de coronacrisis was het voor de scheepsbouwer niet mogelijk om het jacht te laten proefvaren op de Noordzee. Het jacht biedt plaats aan 11 mensen en 14 bemanningsleden.

Het schip is snel: het kan snelheden tot 21 knopen behalen. Ter vergelijking, de jachten in de Volvo Ocean Race varen op ongeveer dezelfde snelheid. Maar naast dat het snel en licht is, is het jacht ook sterk. De grootste lieren – voor de yankee, stagzeilschoten en bezaanschermen – zijn in staat om een enorme 18 ton aan trekkracht te verzetten.

Superjacht met drie masten

Sea Eagle II Royal Huisman

De systemen aan boord van het superjacht werden vorig jaar al uitgetest. Zo beschikt het schip over gensets, air-conditioning en afvalwaterzuivering. Ook heeft het schip drie masten van koolstofvezel, gemaakt door Rondal B.V. Deze werden na de proefvaarten nog beter aangesteld in de faciliteit van Royal Huisman in Amsterdam.

Het grote zeilschip werd besteld door de eigenaar van de originele Sea Eagle. Volgens de website Boat International gaat het om de Taiwanese dokter Samuel Yin. De order van de originele Sea Eagle was de eerste voor Royal Huisman in de Aziatische superjachtenmarkt.

In stilte liet Heesen vorige maand het superjacht Castor te water. (Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook