Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ingeklapte spotmarkt bedreigt kleinere binnenvaartondernemer

Rotterdam

De spotmarkt is door de coronacrisis zo ontwricht dat kleinere binnenvaartondernemers kopje onder dreigen te gaan. Op deze vrije markt van vraag en aanbod worden deze veelal man-vrouwbedrijven verdrongen door grote spelers die normaal voor vaste opdrachtgevers varen. Als de overheid niet snel over de brug komt, vrezen binnenvaartbrancheorganisaties voor een zware economische en sociale crisis in de Rijn- en Europese binnenvaart.

1 / 1
CCR: Deze pandemie heeft geleid tot een zeer zware economische en sociale crisis in de Rijn- en Europese binnenvaart. (Freek van Arkel/Foto Port of Rotterdam)

CCR: Deze pandemie heeft geleid tot een zeer zware economische en sociale crisis in de Rijn- en Europese binnenvaart. (Freek van Arkel/Foto Port of Rotterdam)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Hein Danser

  Ik denk dat iedere groot of klein ondernemer de vrachtprijzen slecht vind. Maar juist de kleine ondernemers, zoals hierboven bedoeld. Hebben geen personeel in dienst, weinig stillig kosten, geen top hypo. Als we over ondernemers praten, kunnen die juist makkelijker nee zeggen tegen een slechte vrachtprijs, maar in de praktijk gebeurd het juist niet?? Doordat ze denken, — we hebben niet zoveel nodig–??
  Bij de meeste binnenvaart mensen, zou een schakelaar tussen de oren moeten zitten, ha ha

 • elzinga

  Wat weet BLN nou van de kleine binnenvaart. Das toch helemaal geen doelgroep meer.

 • A. le Cessie

  Ik ben het niet geheel eens met de stelling dat alleen kleinere
  schepen en man/vrouw bedrijven het niet gaan redden.
  Het grootste probleem is dat de sector, voor de zoveelste keer, een enorme overcapaciteit heeft gecreeerd. Heel veel grote schepen, 135 en 110 meters varen met te kleine partijen. Hierdoor krijgen de kleinere schepen het moeilijk.
  Ik vaar zelf met een 700 tons schip. Ik heb echt geen gebrek aan lading. Ik moet regelmatig nee verkopen. De vrachtprijzen, ja daar kunnen we over disccussieren. Maar
  in deze coronacrisis ben ik nog niet ontevreden. Reden tot klagen is er bij de chartervloot en passagiersvaart. Mensen kom op laat je niet gek maken!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook