Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duwstel overvaart huurbootje op Amer

DRIMMELEN

Twee opvarenden zijn zondagmorgen gered nadat hun huurbootje op de Amer werd overvaren door een duwstel. Dat gebeurde vlakbij de haveningang van een van de jachthavens bij Drimmelen.

1 / 1
De twee hadden motorpech met hun sloep. (Foto jachthaven Drimmelen)

De twee hadden motorpech met hun sloep. (Foto jachthaven Drimmelen)

De twee hadden motorpech met hun sloep. Ze probeerden in paniek de schipper van het duwstel dat in de opvaart was nog te waarschuwen maar dat lukte niet. Na de aanvaring zonk hun bootje en de watersporters kwamen in het water terecht. De twee werden gered door de bemanningen van twee plezierjachten die in de buurt voeren.

Een 48-jarige man aan boord van het huurbootje liep schaafwonden aan hoofd en armen op. Een tweede opvarende, een vrouw, kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Na de aanvaring heeft Rijkswaterstaat het bootje met behulp van sonar opgespoord en het teruggebracht naar het verhuurbedrijf. De politie heeft de schipper van de duwboot een blaastest afgenomen. Hij bleek niet te hebben gedronken. De Landelijke Eenheid van de politie doet verder onderzoek naar het ongeval. (Bart Oosterveld)

Reacties (5)
 • J.Teunisse

  Rookpotten, stakelvuur , seinvlag. ( BPR) Maar dat leerde / leer je in de cursus. Vroeger ging je voor een angstig moment naar het spookhuis. Tegenwoordig dus op het water.

 • Tony van den Diepstraten

  Het hebben van motorpech staat los van vaarbewijsverplichting en voorschriften. Dit kan iedereen overkomen. Kleine pleziervaart, grotere pleziervaart en ook beroepsvaart. Het volgen van voorschriften kan helpen bij voorkomen, maar sluit het zeker niet uit. Met alle vaarweggebruikers op blijven letten, zeker op drukkere vaarwegen met veel recreatievaart, lijkt me een best advies!

 • L.G. ten Haaf

  Zolang de kleine pleziervaart vrijgesteld blijft van vaarbewijsverplichting en enigerlei voorschrift zullen dit soort ongevallen blijven gebeuren, reden voor de beroepsvaart om hierop zeer alert te zijn en aandringen bij de overheid dat met name op hoofdvaarwegen ook voor dit soort vaarweggebruikers regels komen.

 • J.D. Ruijtenberg

  Wij hebben er op die plaats ook een huurbootje voor gehad.
  Met een elektrische buitenboordmotor er aan.
  Dat bootje had ook motor storring.
  Of misschien zijn accu leeg.
  En een stel roei riemen heb ik niet zien liggen.
  Gelukkig ging het bij ons nog net goed.

 • J. Hagens

  Misschien een marifoon verplicht stellen, al heb je geen marifoonbewijs, dan alleen voor noodoproep.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook