Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dronken Duitse schipper jacht botst op patrouilleschip politie Hamburg

Hamburg

De eigenaar en de bestuurder van een motorboot op de Norderelbe in Hamburg hebben in het Pinksterweekend wel een heel slechte beurt gemaakt bij de Wasserschutzpolizei.

1 / 1
BOO WS 22 (foto- Haven Hamburg)

BOO WS 22 (foto- Haven Hamburg)

Toen agenten een controle wilden uitvoeren maakten zij een aanvaring met de patrouilleboot, de WS 22. Eenmaal aan boord roken de agenten een alcohollucht. Zowel de 23-jarige booteigenaar als de 52-jarige man die aan het roer stond bleken gedronken te hebben. Ze bliezen respectievelijk 1,24 en 1,38 promille en moesten een bloedproef afleggen. De twee worden vervolgd wegens het in staat van dronkenschap aan het verkeer deelnemen, zegt de politie. De controle gebeurde rond twee uur ’s nachts op de Norderelbe tussen de tonnen 130-133. Beide schepen raakten door de aanvaring licht beschadigd. (Bart Oosterveld) (Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook