Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeebrugge renoveert sluisdeuren

ZEEBRUGGE

In de haven van Zeebrugge werd  maandag 25 mei voor de tweede keer een sluisdeur van de Pierre Vandammesluis losgekoppeld, met de hijsbok Gulliver uit het water getild en overgebracht naar de achterhaven voor renovatie. De deur weegt ruim 2500 ton en heeft de oppervlakte van een kwart voetbalveld (60 m x 10 m x 24 m). Voorbereidingen inbegrepen duurde operatie circa 19 uur.

1 / 1
Hier hangt een kwart voetbalveld in de takels, een sluisdeur van de Vandammesluis in Zeebrugge die voor “knippen en scheren” op de wal werd geplaatst. (Foto DMOW)

Hier hangt een kwart voetbalveld in de takels, een sluisdeur van de Vandammesluis in Zeebrugge die voor “knippen en scheren” op de wal werd geplaatst. (Foto DMOW)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook