Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Grootste containerschip ter wereld HMM Algeciras arriveert in Rotterdamse Amaliahaven

ROTTERDAM

Je ziet het niet elke dag, zo’n gigantisch schip. De HMM Algeciras mag haarzelf het grootste containerschip van de wereld noemen. Het nieuwe schip van de Zuid-Koreaanse rederij meerde woensdag 3 juni aan in de Amaliahaven in de Rotterdamse Maasvlakte. Het schip had tijdens deze reis een recordlading van 19.621 teu aan boord.

1 / 2
HMM Algeciras komt aan in de haven van Rotterdam (foto Danny Cornelissen)

HMM Algeciras komt aan in de haven van Rotterdam (foto Danny Cornelissen)

Het vorige record voor het grootste containerschip van de wereld stond op naam van MSC Gülsün, die een capaciteit had van 23.756 TEU. Afgelopen juli nam het schip op haar maidentrip 19.574 teu aan boxen mee.

De HMM Algeciras is aangemeerd in de Rotterdamse haven om containers af te laden bij Rotterdam World Gateway (RWG). Zaterdag 6 juni om 05:00 uur vaart het megaschip verder naar de haven van Hamburg. (Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook