Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Stremming Dortmund-Emskanaal na anderhalve week voorbij (update)

EMSBÜREN

Anderhalve week nadat op 11 mei het middendeel van de Kunkenmühlerbrücke tussen de sluizen Hesselte en Venhaus in het Dortmund-Emskanaal werd aangevaren en in het water terecht kwam kon op Hemelvaartsdag de tanker Eiltank 67 van Venhaus naar de BP raffinaderij in Lingen varen. Dankzij de vlotte berging van het brugdeel door Wagenborg en HEBO. Voor het schip werd een uitzondering gemaakt, in de loop van vrijdag kwam de rest van de scheepvaart weer op gang.

1 / 1
Rond half negen op Hemelvaartsdag kwam het aangevaren en gezonken deel van de Kunkenmühlerbrücke weer uit het Dortmund-Emskanaal omhoog. Links een van de landhoofden met daarop een ondersteund brugdeel. (Foto Willem de Niet)

Rond half negen op Hemelvaartsdag kwam het aangevaren en gezonken deel van de Kunkenmühlerbrücke weer uit het Dortmund-Emskanaal omhoog. Links een van de landhoofden met daarop een ondersteund brugdeel. (Foto Willem de Niet)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook