Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Zoekteams speuren met sonarboten naar vermiste surfer

Scheveningen

Zoekteams zetten vrijdag sonarboten en duikers in om het lichaam te vinden van het vijfde slachtoffer van het surfdrama bij Scheveningen. Als het lichaam vrijdag of zaterdag niet wordt gevonden, wordt zondag een grote zoekactie op touw gezet.

1 / 1
Vijf surfers kwamen om het leven in de zee bij Scheveningen. Een van hen is nog steeds vermist (Foto archief ANP)

Vijf surfers kwamen om het leven in de zee bij Scheveningen. Een van hen is nog steeds vermist (Foto archief ANP)

Dat bevestigt opsporingsorganisatie SAR Nederland naar aanleiding van berichtgeving van Omroep West.

Vrijdag vaart SAR Nederland met professionele duikers van PSD Nederland de Scheveningse kust af met rubberboten. Die zijn uitgerust met sonar-apparatuur. ‘Op het moment dat de sonar iets aangeeft, dan gaan de duikers het water in”, aldus een woordvoerster. Een in samenwerking met de politie opgezette zoekactie met drones had donderdag geen resultaat.

De zoekteams willen zondag ‘alles op alles’ zetten als de zoekactie vrijdag niets oplevert en het lichaam van de 23-jarige surfer uit Delft zaterdag ook niet wordt gevonden. Dan zullen rond de vijf honden worden ingezet die zijn getraind om lijken op te sporen. Boten met en zonder sonarapparatuur zijn dan ook actief, evenals mensen die zoeken aan de kust. Ook zullen duikers stand-by staan.

Zondag wordt harde wind verwacht. Daardoor is de kans groter dat het lichaam in beweging komt als het ergens vastzit. (ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook