Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Geen vrijstelling van loodsplicht voor schepen van Arklow

Den Haag

De havenmeester van Rotterdam heeft terecht geweigerd een vrijstelling van de loodsplicht te geven voor 31 schepen van rederij Arklow. Dat heeft de Raad van State woensdag 20 mei in hoger beroep beslist. De Raad verklaarde het hoger beroep van de havenmeester gegrond. Daarmee werd een eerder oordeel van de Rotterdamse rechtbank in dit geschil teruggedraaid. De rechtbank gaf Arklow vorig jaar gelijk.

1 / 1
De kleine kustvaart in Rotterdam blijft toch loodsplichtig. (Foto Loodswezen)

De kleine kustvaart in Rotterdam blijft toch loodsplichtig. (Foto Loodswezen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook