Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Drie Nederlandse spitsen opgesloten op Rhône

SABLONS [update]

Nadat de met 2200 ton vinylchloride geladen gastanker Pampero zwaar beschadigd raakte in sluis Sablons op de Rhône op 18 februari, is de Rhône nog steeds gestremd. Ook drie Nederlandse spitsen zijn de dupe.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • j.hagens

  Dit is gelukkig nog relatief goed afgelopen, vindt dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen, niet door de Franse Overheid of Vaarwegbeheerder.
  Maar door een onafhankelijk kantoor die geen bindingen met de Overheid heeft,
  Hier moet de onderste steen boven komen.
  Ook mag er wat mij betreft koppen rollen als blijkt dat het komt door achterstallig onderhoud.
  Wij worden door niet ter zake doende instanties met allerlei onbenulligheden zoals de hoogte in je woning en de afmeting van je Bochtaanwijzer en Radar die geen 250 Mtr aan geeft enz. afgescheept, en de dingen die er werkelijk toe doen, zoals voldoende Ligplaatsen voor de Nachtrust en Ploegen wisselen zijn er niet
  Ook afstandsbediening is niet overal veilig, denk aan de ongevallen in de Zaan en Groningen, Brabant en wat we niet zien of horen, geef je gewoon de dienstdoende Ambtenaar de schuld, lekker makkelijk.
  Ook afschaffen ,zet maar mensen, met nautische achtergrond terug op die brug of sluis, deze kunnen ook de boel bijhouden, wat de veiligheid op een hoger plan tilt.

 • J.Teunisse

  Goh. Bijzonder. Een beneden deur begeeft en binnen 1 week!!!! vervangen. De EDF department Rhin rekent daarvoor minstens 180 dagen .

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook