Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Van Veldhoven: Soepeler norm tegen PFAS-crisis

DEN HAAG [UPDATE]

De norm voor giftig PFAS in de bodem moet soepeler, vindt staatssecretaris Stieneke van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Om de crisis in de bouw- en baggersector te bedwingen heeft zij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmorgen 29 oktober gevraagd de norm van 0,1 milligram per kilogram bij te stellen.

1 / 1
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven: ‘Als er ruimte is, moeten we die maximaal en snel benutten.’ (Foto Infrastructuur en Waterstaat)

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven: ‘Als er ruimte is, moeten we die maximaal en snel benutten.’ (Foto Infrastructuur en Waterstaat)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • William de Wijs

  Ik snap er ook niets meer van, ze overdrijven sterk met relatief schone of eigenlijk gewoon schone grond. En echt zeer vervuilde blubber-troep uit het buitenland wordt zomaar bij ons in schone baggergaten gestort. Ik weet ook dat er aanvragen van (echt heel grote) grote tonnages grond uit Frankrijk over de markt liepen, dat verbaasde mij altijd om zulke grote hoeveelheden grond zo ver weg te slepen maar nu komt de aap uit de mauw : Grond die in Frankrijk nergens zomaar gestort mag worden wordt hier gewoon in een zandgat gedumpt.

 • S. van der Hoeff

  Lees ik het goed verhogen is niet schadelijk voor gezondheid ?
  Waarom dan de economie kapot maken met die lage norm ?

 • J Leijten

  Kijk Zembla NPO 2 donderdag 26-09-2019 om 21:15.
  Het is verschrikkelijk. Bij ons mag niet gebaggerd worden en in de baggergaten gestort worden, maar wel de rotzooi met PFAS uit België wordt in onze baggergaten gestort.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook