Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Boskoop nog weken dicht

BOSKOOP [update]

De stremming van de hefbrug over de Gouwe in Boskoop gaat volgens brugeigenaar provincie Zuid-Holland nog zeker twee weken duren, of wellicht nóg langer. De brug is ‘constructief onveilig’ en werd donderdag 10 oktober onmiddellijk gestremd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Koninklijke BLN-Schuttevaer dringt aan op een noodmaatregel om de doorvaart snel vrij te maken.

1 / 2
Zondag was de pontonbrug aan de zuidzijde van de hefbrug druk in gebruik, terwijl met kranen werd gewerkt aan de versterking van de constructie in de heftorens. (Dronefoto John Wiersma / JoviMedia)

Zondag was de pontonbrug aan de zuidzijde van de hefbrug druk in gebruik, terwijl met kranen werd gewerkt aan de versterking van de constructie in de heftorens. (Dronefoto John Wiersma / JoviMedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • J.Teunisse

  HKS Dordrecht heeft vast wel interesse. Weg met deze oude meuk. En iets nieuws wat weer jaren meegaat bouwen.

 • j.hagens

  Meneer Hoogeveen, ik heb een 80.00X8,20 schip, kom van Amsterdam naar Zoeterwoude en dan is het niet breed, laat staan als 86.00 X 9.50 bent.
  De bootjes zijn niet te vergelijken met toen en nu, toen lag er eens een verdwaald roeibootje, nu ligt het er vol mee, compleet met steigers, men heeft aan de Ringvaart een Huis gekocht, en dacht gelijk ik heb er een ligplaats bij.
  Heb het laatst leeg in het donker gedaan, had het toen al niet breed laat staan een container schip met lege containers en een beetje wind.
  Daar is een container schip niet te vergelijken met een Tankschip die altijd schroefwater hebben en een goed zicht, waar een container schip zich moet behelpen met cameras en radar, en het drukker is daar ieder deze kant langs moet.
  Kortom naar mijn mening moet de vaarwegbeheerder een oplossing voor deze jachten verzorgen, tenslotte hebben zij door te laks op te treden dit veroorzaakt.
  En voor de Avifauna kunnen de Gasten inschepen en ontschepen op de plaats waar ze nu liggen in samenspraak met de overige Scheepvaart.

 • Hein Danser

  Wanneer de brug niet goed is, haal je het brugdeel er toch uit?? Dan kan de scheepvaart gewoon doorvaren. Je moet denken in oplossingen.

 • H.A. Hoogeveen

  Ik weet niet hoe jij vaart, maar die rondvaartbootjes van Avifauna liggen helemaal niet in de weg als je vanuit het centrum komt richting Amsterdam. En al die jachtjes die er her en der verspreid liggen. Die lagen er al toen tankers kerosine voeren naar schiphol. En toen klaagde er niemand en ging het ook. Het is er inderdaad niet breed, maar ja dan moet je gewoon niet snel willen. Dat is soms ook niet te doen want het inschattings vermogen van de gemiddelde brugwachter daar is tot ver beneden peil

 • William de Wijs

  Jongens op papier klopt alles !! Ja hoor !

 • j.hagens

  Omvaren, via Amsterdam, de ellende begint bij Avifauna, daar liggen rondvaartboten, zodat het niet meevalt om de bocht te nemen.
  De Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder ligt vol met jachten en steigers, prachtig varen vooral met containers.
  Kom je bij Amsterdam kan je alleen in de Nacht erdoor want er is een spoorbrug die alleen in de Nacht draait.
  Dus als het überhaupt al kan zal het niet in 15 uur gaan, dus je kan nooit vervoerszekerheid bieden, over de weg is ook geen optie

 • M. den Hertog

  Ach ja, het onderhoud is al jaren dramatisch voor de gehele natte infrastructuur in Nederland.
  De onderaannemer zijn personeel besteedt misschien een half uurtje met het rondlopen met een vetpomp. En verdwijnt daarna naar de dichtstbijzijnde koffiemachine.
  Bij de provincie is geen technische kennis meer dus loopt het in de soep. De aannemer die dit werk aanbesteed krijgt en de pontje baas varen er weer wel bij.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook