Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Bourbon Rhode gezonken, 11 bemanningsleden vermist

MARSEILLLE [UPDATE]

De Franse sleper Bourbon Rhode is donderdag 26 september gezonken op de Atlantische Oceaan. Dat heeft eigenaar Bourbon Group in Marseille bevestigd. Het 50 meter lange schip maakte water in het achterschip toen het in de zware orkaan Lorenzo terechtkwam. Dat gebeurde op een afstand van zo’n 1200 zeemijl (2200 kilometer) ten oosten van Martinique. Drie opvarenden zijn gered. De overige elf bemanningsleden van de 50 meter lange sleepboot/offshore supplier worden nog vermist.

1 / 4
De 50 meter lange sleper Bourbon Rhode op archieffoto. (Foto Bourbon Offshore).

De 50 meter lange sleper Bourbon Rhode op archieffoto. (Foto Bourbon Offshore).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • M. den Hertog

    Inderdaad die sleper heeft alleen reddingsvlotten en een man overboord boot. Daarnaast ligt Georgetown helemaal niet in Frans Guyana maar in voormalig Brits Guyana nu ook beter bekend als Guyana.

  • elzinga

    Reddingsboten klaar maken ? Die heeft deze sleper helemaal niet. Alleen vlotten en een mob boot.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook