Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dode bij aanvaring motorsloep en RHIB op Nieuwe Maas

ROTTERDAM [update]

Een aanvaring tussen een motorsloep en een snelle rubberboot (RHIB), vrijdag 16 augustus in de namiddag op de Nieuwe Maas in Rotterdam, heeft één opvarende het leven gekost. Het gaat om een 62-jarige vrouw uit België die meevoer in de sloep. Twaalf mensen raakten te water en werden onder meer door opvarenden van watertaxi’s en andere boten uit het water gehaald.

Van de mensen die uit het water zijn gehaald, zijn er negen naar het ziekenhuis gebracht. Na de aanvaring zochten hulpverleners in het water naar mogelijke vermisten. Die zoektocht werd omstreeks 18:30 uur gestaakt, toen duidelijk was geworden dat er geen vermisten meer waren.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio kwamen de vaartuigen met elkaar in botsing ter hoogte van het Antwerpse Hoofd op het Noordereiland. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd, maar is hervat na het staken van de zoektocht naar vermisten. Beide schippers zijn aangehouden door de politie.

YouTube-video RTV Rijnmond

De schipper van de speedboot is een 46-jarige man uit de gemeente Altena, meldt RTV Rijnmond. De speedboot botste tegen de sloep van de 59-jarige Ben Gelderblom van rederij Rotjeknor, die in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen. De man was nog maar net hersteld van een vorig ongeluk. In mei vorig jaar raakte hij gewond toen er op de Nieuwe Maas een watertaxi op zijn sloep botste.

De zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (DvdM / ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook