Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Talenkennis op het randje, schipper mag toch doorvaren

TERNEUZEN

Het Duitse drogeladingschip Marino is zondag rond 22.00 uur tegengehouden toen het vanuit Terneuzen de Westerschelde op wilde varen. Het personeel van de verkeerspost vond dat de Duitse schipper zich in het contact via de marifoon onvoldoende in het Nederlands of Engels kon uitdrukken, de verplichte voertalen op de Westerschelde.

1 / 1
De bemanning van de RWS 79 is vervolgens bij de Marino langszij gegaan om een praatje te maken. (Foto Adri van de Wege)

De bemanning van de RWS 79 is vervolgens bij de Marino langszij gegaan om een praatje te maken. (Foto Adri van de Wege)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • bandstra

  Laat die duitsers maar Nederlands leren !!!

 • j.hagens

  Dit is weer eens de Wereld op zijn kop, waarom spreken de Loodsen of de Kapiteins van de Zeevarende Schepen niet gewoon Nederlands of Duits , heel Holland kan je met Nederlands en Duits uit de Voeten, Waarom gaan onze Bonden niet in het verweer tegen deze ongelijkheid.
  De desbetreffende Binnenschipper kwam uit Polen, deed zijn best om Duits te spreken, en is het weer niet goed, net als de Franse Schippers, varen kunnen ze prima maar ze moeten Nederlands spreken, terwijl de meeste binnenvaart Schippers zich al jaren beredderen met de Franse Schippers, en de Franse Schipper het ook begrijpt als de Buitenlandse Schipper zich met beroerd Frans beredderen.
  Overigens spraken de meeste mensen op de Verkeersposten ook Frans, plots mocht dit niet meer door Burocraten.

 • Oege Brink

  En in welke taal ging dan het ’praatje ’ ? Dit was weer een vorm van ’spijkers zoeken op laagwater, want zowel op de verkeersposten als op het water verstaan de meesten het Deutz

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook